Euroopa aasta auto tiitli pälvis Opel Insignia

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Insignia.
Opel Insignia. Foto: Opel

Täna selgusid Euroopa aasta auto konkursi tulemused, mille kohaselt pälvis 2009. aasta auväärse tiitli Opeli esindussedaan Insignia.


Insignia on 22 aasta jooksul esimene aasta autoks nimetatud Opeli mudel, kuid kaks aastat tagasi kaotas Corsa Ford S-Maxile vaid kahe punktiga, seisab võistluse

Car of the Year ametlikul kodulehel.

Ford on saanud tiitlivõidu koguni viis korda, kuid sedapuhku jäi ta juba teist korda napilt ühe punktiga teiseks: 23 eri riiki esindavast 59st žüriiliikmest andis Insigniale maksimumhinnangu 20 inimest, Fiestale aga 19.

Kokku kogus Insignia žüriiliikmetelt 321 punkti, Ford Fiesta 320 punkti ja kolmandaks jäänud Volkswagen Golf 223 punkti. 

Paljudele žüriiliikmetele meeldis Insignia välimus, kuid see pole kõnealuse auto ainus tugev külg. Mudelit iseloomustab aktiivne ja passiivne ohutus, mugavus ja suur valik säästlikke jõuallikaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles