Jaguar ja Land Rover nuiavad abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaguar ja Land Rover
Jaguar ja Land Rover Foto: AP Photo / Scanpix.

Ehkki ligikaudu pool aastat tagasi sai Jaguari ja Land Roveri uueks omanikuks India autogigant Tata, pöördusid mõlemad firmad oma finantsprobleemide lahendamiseks ikka Suurbritannia valitsuse poole.


Ülemaailmne finantskriis, mis kogu maailmas autofirmasid rängalt pitsitab, pole puutumata jätnud ka Jaguari ega Land Roverit. Viimased on õigupoolest hädas olnud juba aastaid ja osaliselt just seetõttu, et kumbki firma ei suutnud aastaid endisele omanikule Fordile kasumit tuua, need omanikku vahetasidki.



Jaguar ja Land Rover soovivad raskustest üle saamiseks kahe peale miljard naelsterlingit ehk ligikaudu 18,5 miljardit krooni. Ning asjaolu, et abi küsitakse just Suurbritannia, mitte India valitsuselt, on samuti mõistetav, sest asuvad ju mõlema firma tehased Suurbritannias ning nende pankroti korral jääks tööta märksa rohkem britte kui hindusid. Suurbritannia peaminister Gordon Brown lubas ka, et mõlema firma taotlused vaadatakse läbi.



Pärast seda, kui USA autotööstuse lipulaevad General Motors, Chrysler ja Ford sealselt valitsuselt rahalist abi palusid, on sama teed läinud paljud teisedki autofirmad. Näiteks Rootsi firmade Volvo ja Saabi juhid on vihjanud, et valitsus võiks neid toetada. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles