Eestikeelne Vikipeedia saab üheksa-aastaseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestikeelse võrguentsüklopeedia avaleht.
Eestikeelse võrguentsüklopeedia avaleht. Foto: et.wikipedia.org

Kui paljukeelne võrguentsüklopeedia Vikipeedia tähistas käesoleva aasta jaanuaris oma kümnendat sünnipäeva, siis eestikeelne versioon jõuab homme, 24. augustil, oma üheksanda tähtpäevani.

Kasvanud esimese eluaasta välismaiste estofiilide käe all, sai eestikeelne Vikipeedia õige hoo sisse 2003. aasta keskpaigas, kui projekti juurde leidsid tee esimesed aktiivsemad eestlased, vahendab ERR Uudised.

«Selle aja jooksul on alguse saanud enam kui 87 000 artiklit, mida on rohkem kui ilmus E(N)E-s või plaanitakse TEA entsüklopeediasse,» ütles Vikipeedia administraator Ivo Kruusamägi, kes lisas, et selle tulemuseni on jõutud vabatahtlike visa töö tulemusena.

Vikipeedia keeleversioonide seas paigutub eestikeelne Kruusamäe sõnul igati arvestatavale 40. kohale, mis on keele kõnelejate hulgale mõeldes kahtlemata tähelepanuväärne.

Eestikeelse Vikipeediaga samas suurusjärgus on näiteks hindikeelne Vikipeedia, kaugele selja taha jäävad aga gruusia, kreeka, tai ja läti keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles