Opeli ideeauto pälvis maineka disainiauhinna

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Flextreme Londoni autonäitusel.
Opel Flextreme Londoni autonäitusel. Foto: Reuters / Scanpix

Singapuris läbi viidud tseremoonial anti Opeli ideeauto Flextreme loojatele üle mainekas disainiauhind Red Dot Award.



Tegu on rahvusvahelise disainerite grupi tunnustusega, mis määratakse uudsuse, funktsionaalsuse ja oodatava kvaliteedi kriteeriumitest lähtuvalt. Siinkohal jääb vaid mainida, et eelmisel aastal sai auhinna Saab Aero X, kirjutab Autonet.ee.

General Motorsi tütarfirma Opel esitles ideeautot Flextreme eelmisel aastal Frankfurdi näitusel. Masina südameks on diisli ja elektrimootorite kombinatsioon. Sisepõlemismootori töömahuks teatati 1,3 liitrit ning selle võimsuseks 71 hobujõudu.

Seda kasutatakse siiski vaid liitiumioonakude toitmiseks, milles salvestatud energia läheb esisillale monteeritud 161-hobujõulisele elektrimootorile.

Laetud akudega suudab Opeli ideeauto läbida üle saja kilomeetri. Kui diisli võimalused juurde arvata, ulatub summaarne teepikkus 775 kilomeetrini. Akusid on võimalik laadida ka tavalisest pistikust.

Pole mõtet hetkegi kahelda, et sellisel kujul esitletav Opel kunagi tootmisse ei jõua. Küll aga leiavad mõningad selle General Motorsi Euroopa disainikeskuses kujustatud auto sõlmed ja elemendid kasutust Opeli teiste mudelite juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles