Pentus: rumal oleks jaapanlaste pakutud võimalus kasutamata jätta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus.
Keskkonnaminister Keit Pentus. Foto: Toomas Huik.

Keskkonnaministri Keit Pentuse sõnul oleks rumal jätta praegu välja ehitamata elektriautode laadimistaristu, kuna selline kokkuleppe jaapanlastega on ainukordne.

«Eesti ja Jaapani vahel tehtud tehingu tulemusel sai Eesti 507 elektriautot sotsiaaltöötajatele ja raha, mis suunatakse riiki katva laadimistaristu välja ehitamisse ning elektriautode ostmise toetamiseks. Sarnast lepingut ei ole õnnestunud ühelgi teisel riigil teha ja võimalus, mis meil praegu olemas on, on ainukordne. Mu arvates oleks rumal see kasutamata jätta,» sõnas Pentus.

Ministri sõnul on tegu on lahendusega, mis on osa Eesti plaanist vähendada fossiilkütustel põhinevat energiatarbimise kasvu ja transpordisektorist tulevat õhu saastamist. «Samasse kategooriasse kuuluvad samuti kvooditehingu tulemusel soetatavad 110 uut maakonna- ja linnaliini bussi, ka Tallinnas neljanda liini trammide välja vahetamine kaasaegsete vastu,» rääkis ta.

Pentus nõustub nendega, kes leiavad, et kui Eesti jääb praegu kõrvaltvaatajaks ega kasuta võimalust elektriautode arenguga kaasas käia, on riik10-15 aasta pärast kehvas seisus. «Kvoodimüügi tulemusel riiki katva elektriautode laadimisvõrgustiku välja ehitamine on mõnes mõttes sarnane asi internetivõrgu välja arendamisega või e-teenuste arendamisega. Ka ses osas oleksime võinud 10 aastat tagasi öelda, et ärme praegu pinguta, ootame uuemad arengud ära ja vahepeal ajame asju paberitel edasi, aga kus me siis praegu olnud oleksime?» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles