Tänavaaugus rehvi lõhkunu linnalt hüvitist ei saa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev auk asub Pärnus, kuid ka selle ohvriks on langenud mitu autoomanikku.
Pildil olev auk asub Pärnus, kuid ka selle ohvriks on langenud mitu autoomanikku. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Auklikul Kuressaare tänaval autorehvi lõhkunud mees ei saa linnalt hüvitist, sest linnavalitsus nõuab juhtunu kohta täpseid tõendeid, mida mehel pole aga tagantjärele esitada võimalik.

Teisipäeval Kuressaares auto velje ja rehvi puruks sõitnud mees pöördus kohe oma murega linnavalitusse, kus soovitati teha avaldus, kuid lisati, et juhtum oleks tulnud täpselt fikseerida, kirjutab Oma Saar.

«Aga mismoodi ma oleksin pidanud fikseerima, kui suur auk oli lombi sees ja et mõlemal pool oli vesi,» rääkis mees, kelle sõnul oli ta autol löökaugu läbimisest velg kõver ja rehv külje pealt puruks. Temaga kaasas olnud naine nägi juhtunut samuti ja olnuks vajadusel nõus tunnistama.

Linnavalitsusest öeldi mehele, et see on viimastel kuudel juba teine juhtum, kus löökaugus rehvi lõhkunud autoomanik linnalt abi ei saa, sest ametnike sõnul ei ole esitatud piisavalt tõendeid.

Linnavalitsuse õigusnõunik Vilma Kippaku sõnul ei saa ju ametnikud lihtsalt maksumaksja raha välja käia, seega peab iga juhtum olema korralikult fikseeritud.

«Olenevalt juhtumi asjaoludest kas fotografeerida ja/või koostada kohapeal vaatluse akt, millele kirjutavad alla erapooletud tunnistajad,» selgitas Kippak, lisades, et juhtumi fikseerimise juures peab alati olema kas politsei esindaja või liikluskindlustuse esindaja või ka linnavalitsuse esindaja.

Kui ei ole võimalik kohale kutsuda ühtegi eelnimetatud ametnikest, siis peab olema vähemalt kaks manukat, kes peaksid olema erapooletud (st mitte perekonnaliikmed, tuttavad, sõbrad).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles