ARK on valmis masside teenindamiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord ARKis.
Järjekord ARKis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Autoregistrikeskuse (ARK)  avalike suhete osakonna juhataja Timo Vijari sõnul saavad nad hakkama masside teenindamisega, kui hulk inimesi soovib oma toimingud veel sel aastal vanade hindadega ära teha.

Vijar ütles KUKU raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et sõidukite esmane registreerimine on sel aastal pidevalt vähenenud ja kui kerkivad riigilõivud peaksid inimesi ärgitama kiirkorras toimungud veel vanade hindadega sooritama, siis ARK suudab kõiki kliente teenindada.

Uuest aastast kehtivad järgmised riigilõivu määrad:

Teooriaeksami riigilõiv tõuseb 380 kroonilt 400 kroonini.

Sõidueksami oma 450 kroonilt 600 kloonile. Kokku maksab kogu pakett - teooriaeksam, sõidueksam ja juhilubade väljastamine uuest aastast 1400 krooni. Praegu on selle hind 1210 krooni.

Sõidukite registreerimine kallineb peaaegu 100 protsenti. Praegu maksab sõiduauto esmane registreerimine 1000, järgmisel aastal 1900 krooni.

Numbrimärgi väljastamine hakkab maksma 900 krooni. Seega maksab auto Eestis arvele võtmine järgmisel aastal 2800 krooni.

Auto omaniku vahetus hakkab senise 600 krooni asemel uuel aastal maksma 900 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles