Intel: rüperaalid seljatavad WiFi abiga lauaarvutid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WiFi ja sülearvutite kasutajad suvises Pärnus.
WiFi ja sülearvutite kasutajad suvises Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees
Inteli hinnangul müüakse juba 2009. aastal sülearvuteid enam kui lauaarvuteid. Suurt osa rüperaalide populaarsuse kasvus mängib traadita interneti levik.

Paljude inimeste jaoks on arvuti peamiseks funktsiooniks – mõnel juhul lausa ainukeseks – pakkuda internetiühendust. Tasuta WiFi levib üha rohkemates kohtades ning see on veennud inimesi, et tuleviku personaalarvuti on just sülearvuti, kirjutas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Lauaarvuti teiseks alternatiiviks on telefoni funktsiooniga pihuarvuti ehk nutitelefon.

Mida rohkem on kohti, kus on saadaval tasuta WiFi, seda enam hakkab ringi liikuma inimesi, kellel on taskus nutitelefon ning seda imelikum on poodidel, restoranidel ja teistel avalikel kohtadel interneti kasutamise eest tasu nõuda.

Samas pole tasuta lõunaid olemas - keegi peab internetiühenduse eest siiski maksma. Inteli ennustuse järgi hakkavad ettevõtted WiFit üha enam käsitlema kui vältimatut kulu, mille maksumus lisatakse pakutavate teenuste või kaupade hinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles