Nissan tutvustas uusi ohutustehnoloogiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Leaf
Nissan Leaf Foto: SCANPIX

Nissan teatas uutest ohutustehnoloogiatest, mis peaks aitama vähendada raskeid ja surmavaid vigastusi.

Uued tehnoloogiad põhinevad autotootja uusimal Safety Shield kontseptil ning peaks leidma reaalset rakendust lähitulevikus, vahendab Whatcar.

Esimeseks uueks tehnoloogiaks on Acceleration Suppression for Pedal Misappliction ehk sisuliselt takistab see juhti vajutamast kogemata piduri asemel gaasipedaali. Autotootja on välja töötanud funktsiooni, mis tunneb ära, kas sõiduk on teel või parklas, kasutades selleks nelja kaamerat. Kui juht vajutab gaasipedaali, võimaldab funktsioon sõidukil teel olles kiirendada, parklas seda võimalust ei teki.

See süsteem aitab autotootja sõnul tuvastada ka takistusi, rakendades automaatselt pidureid, et vältida või vähendada kokkupõrget.

Teine uuendus on Multi-Sensing System tagurduskaamera. Kasutades ära eespool mainitud kaameraid, suudab süsteem tuvastada inimesi, teisi sõidukeid ja auto taga olevat teeolusid, et hoiatada juhti võimaliku kokkupõrke ohu eest.

Autotootja kolmas turvalahendus, Predictive Forward Collision Warning System, jälgib sõiduki ees toimuvat. Kui süsteemi arvates on vajadus aeglustamiseks, näiteks ees on toimunud ahelkokkupõrge, hoiatab see juhti helisignaaliga ning pingutab automaatselt turvavööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles