Üleminek kaabel-digiTV-le ähvardab tuua hinnatõusu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus septembrikuiselt pressikonverentsilt majandusministeeriumis, kus teemaks oli kaabel-TV operaatorite üleminek digisignaali edastamisele.
Fotomeenutus septembrikuiselt pressikonverentsilt majandusministeeriumis, kus teemaks oli kaabel-TV operaatorite üleminek digisignaali edastamisele. Foto: Toomas Huik

Kuigi veel suvel kinnitasid kaabeltelevisiooni operaatorid, et üleminek digitaalsele teenusele hinnatõusu ei too, võib see siiski tähendada senisest kopsakamat arvet.

E24ga rääkinud, kuid anonüümsust palunud Starmani kaabeltelevisiooni kasutaja sõnul sai ta ettevõttelt kõne, milles pakuti võimalust digi-TV-le üle minna. Kuigi talle lubati juurde ka mõned uued telekanalid, tooks muudatus märgatava hinnatõusu.

Starmani klient märkis, et kui siiani on tema kuumakse olnud kümne euro ringis, siis edaspidi hakkaks see olema umbes 14 eurot.

«Kui kodus on kaks telerit, siis teise teleri seadistamine maksab ühekordselt seitse eurot,» kommenteeris ta Starmani pakkumisega seonduvaid nüansse. «Kuigi digiboks on selle hinnatõusu kõrval tõesti tasuta, siis vähemasti kahe teleri puhul peab teise teleri digiboksi eest maksma ligi kaks eurot iga kuu lisaks.»

«Vaene klienditeenindaja ei osanud hinnatõusu suurt põhjendada, rääkis sagedustest ja sellest, et digiTV ongi kallim,» lisas ta.

Starmani kommunikatsioonispetsialist Kristi Reiland toonitas, et üleminek digi-TV-le pole kohustuslik. «Pakume meie kaabel-TV klientidele võimalust valida digi-TV teenus, mis on palju kvaliteetsema pildiga ning sisaldab hulganisti lisavõimalusi, kuid see pakkumine on ainult soovituslik,» kommenteeris ta võimalikku hinnatõusu.

Konkureeriva kaabellevioperaatori STV juhatuse liige Erik Reinaru kinnitas, et ettevõte on võtnud suuna teha digile üleminek inimestele võimalikult valutuks. «Pakume kliendile võimalust digile üle minna analoog-TV hinnaga ning tasuta digiboksi kasutust 12-kuulise lepingu sõlmimisel,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles