Politsei tabas hulgaliselt nõuetele mittevastavate rehvidega autosid

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid.
Talverehvid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Eile kontrolliti Lääne- ja Ida-Virumaal sõidukitel talverehvide olemasolu ja nende seisundit ning politsei tabas 26 nõuetele mittevastavate rehvidega autot.

Teisipäeval kontrollisid Ida prefektuuri politseinikud koostöös Eesti Rehviliiduga samaaegselt Virumaa erinevatel teelõikudel sõidukite kohustuslike talverehvide olemasolu ja ka rehvide mustri sügavust. 

Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Alvar Ottokari sõnul tekitasid saadud tulemused muret.

Jõhvi piirkonnas kontrolliti 380 sõidukil rehve, millest 17 ei vastanud nõuetele, sealhulgas olid seitsmel sõidukil all suverehvid.

Narvas kontrollitud 190 sõidukist polnud kaheksal nõuetekohaseid talverehve, sealhulgas olid ühel sõidukil all suverehvid.

Parim olukord oli Rakvere piirkonnas, kus kontrollitud 97 sõidukist olid ühel sõidukil suverehvid. 

«Rehvikontroll andis meile pildi, mis teeb meeleolu tõsiseks. Sõidukijuhte, kes seavad suverehvidega ja nõuetele mittevastavate talverehvidega ohtu ennast ning kaasliiklejaid, ilmnes kontrolli käigus liiga palju,» sõnas Ottokar.

Ta tõi näite, et iga 22. sõidukil Jõhvis ja iga 24. sõidukil Narvas olid mittevastavad talverehvid.

Sõidukijuhid põhjendasid oma hooletust vabandusega, et talverehvid on juba olemas ning tegelikult neid ka kohe vahetama minnakse.

Politsei tuletab meelde, et talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Talverehvide mustri minimaalne sügavus peab olema 3 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles