Detroidis esitleti uut Jaguar XKRi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaguar

Eile ajakirjanikele uksed avanud Detroidi autonäitusel esitleti uut Jaguar XKRi, mis ettevõtte pressiteate kohaselt läbis kerge uuenduskuuri ning varustatakse edaspidi uute jõuallikatega.



Jaguari esindajate kinnitusel eristub auto varasemast versioonist muudetud kujustusega stangede ning integreeritud LED-suunatuledega peeglikorpuste poolest, kirjutab

Autonet.ee

.

Ka tagumistes tuledes kasutatakse valgusdioode ja pagasiruumi luugile kinnitatakse uus spoiler. Uus XKR saab ka uue disainiga valuveljed. XK-st eristub uus XKR esimestesse poritiibadesse tehtud ventileerimisavade abil. Kui vanemal mudelil värviti need hõbedaseks, siis uuematel kasutatakse sealgi kere värvi.

Ka sõitjateruum on mõnevõrra uuenenud. Käiguvalitsa ümbrus meenutab nüüd sedaani XF oma, samuti paigaldati uus näidikutepaneel, kus punast värvi osuti liigub valgel taustal.

Kui Jaguar XK komplekteeritakse täiesti uue viieliitrise töömahuga vabalt hingava V8-ga, siis sama jõuallika põhjal valmis ka Jaguar XKRi võimsam mootor, mis varustati mehaanilise ülelaaduriga, tõstes võimsuse seniselt 420lt hobujõult 510ni.

Paigalt 96-kilomeetrise tunnikiiruseni kiirendab masin 4,6 sekundiga, tippkiirus jääb aga endiselt elektrooniliselt 250 km/h juures piiratuks.

Muudest lahendustest väärib äramärkimist adaptiivne vedrustus Adaptive Dynamics, mis vahetab välja CATSi, ning elektrooniliselt juhitav diferentsiaal.

Uus Jaguar XKR peaks müüki jõudma eeloleval suvel, hindu pole veel avalikustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles