Kiirtellimusena valmib juhiluba ühe päevaga

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti uus ja vana juhiluba.
Eesti uus ja vana juhiluba. Foto: Andres Teiss / Scanpix

Alates selle aasta algusest on võimalik taotleda juhiloa väljastamist kiirtellimusena, selle saab kätte järgmise tööpäeva pärastlõunal Tallinnas asuvast ARK büroost.


Juhiloa või esmase juhiloa kiirkorras väljastamiseks kehtivad samad tingimused, mis taotletavale juhiloale, välja arvatud riigilõivu suurus.

Kiirkorras tellitud juhiloa riigilõiv on 800 krooni. Juhiloa taotluse saab vormistada ükskõik millises ARK büroos, kuid kiirkorras väljastatud juhiloa saab kätte järgmise tööpäeva pärastlõunaks ainult Tallinnas asuvatest ARK büroodest.

Juhiloa kiirkorras tellimine on mõeldud neile, kes näiteks enne välisreisi avastavad, et nende juhiloa kehtivus on lõppenud või lähimatel päevadel lõppemas ning neile, kelle juhiluba on varastatud, sest ajutise juhiloaga saab sõidukit juhtida ainult Eesti piires. Seni puudus kiirkorras juhiloa väljastamise võimalus.

Kiirkorras juhiloa tellijatel palume tähelepanu pöörata sellele, et Tallinnas on ARK-l kaks juhiloa toiminguid tegevat kontorit: üks asub Mustamäel Mäepealse 19 ning teine kesklinnas Estonia pst 1/3. Mustamäe kontor on avatud esmaspäevast reedeni ning kesklinna kontor teisipäevast laupäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles