Audi investeerib 13 miljardit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi A4 allroad quattro
Audi A4 allroad quattro Foto: SCANPIX

Audi teatas plaanist investeerida järgmise viie aasta jooksul uute tehnoloogiate väljatöötamiseks ja rakendamiseks kokku 13 miljardit eurot.

Saksamaa autotootja sõnul on tegu suurima investeeringuga ettevõtte ajaloos. «Säilitamaks kasumlikku kasvu suurendama investeeringuid uute toodete arendamiseks,» teatas Audi AG juhatuseliige Axel Strotbek. «Audi kavatseb investeerida üle 2 miljardi euro aastas uute tehnoloogiate ja toodete arendamiseks,» vahendab Whatcar.

Autotootja sõnul on uute elektri- ja hübriidlahenduste arendamiseks eraldatud 10,5 miljardit eurot. Samuti kavatsetakse palgata juurde 1 200 spetsialisti ning moderniseerida tootmisbaase.

Ühtlasi kinnitas autotootja, et järgmisel aastal on oodata mitut uut tootmismudelit: A8 hübriidversioon, uue põlvkonna A3, A6 Allroad Quattro ja piiratud tootmismahuga R8 e-tron elektriauto.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles