Automüüjad ootavad uuelt aastalt müügi kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eestis tegutsevad suuremad automüüjad prognoosivad järgmiseks aastaks siinsel autoturul uute sõiduautode müügi mõõdukat kasvu.

Veho Eesti AS-i Honda Keskuse juhataja Riho Talvar lausus BNSile, et ettevõte prognoosib 2012. aastaks kogu Eesti autoturule ligi kolmeprotsendilist müügitõusu uute sõiduautode osas. «Honda müüki pärssisid lõppeval aastal Jaapanit ja Taid räsinud looduskatastroofid, mille tagajärjel venisid tarned,» märkis Talvar.

Talvar sõnas, et Veho Eesti on planeerinud algaval aastal enam kui 20-protsendilist Honda sõiduautode müügi kasvu. «Julge ennustuse aluseks on täiesti uus mudel Honda Civic,» märkis Talvar. Eelmine Civicu mudel on tema sõnul turul olnud just nii kaua, et liisingperiood on paljudel Honda omanikel lõppemas.

Ta lisas, et märtsis turule tuleva uue mudeli saadavus võib esialgu olla ebapiisav, kuid kindlasti paraneb see aasta edenedes. «Juba on registreeritud ka esimesed eelbroneeringud ja huvilisi jätkub,» märkis Talvar.

Catwees OÜ juhatuse liige Andres Antsov ütles BNSile, et kindlasti on 2012 aastal oodata Honda automüügi märgatavat kasvu võrreldes 2011 aastaga. «Kasvu on oodata kuna Hondal tuleb 2012 aastal müüki kaks uut Eesti tarbijate seas siiani väga populaarset mudelit, Civic ja CR-V,» lausus Antsov.

Saksa Auto AS-i juhatuse liige Keijo Kaasik sõnas BNS-ile, et ettevõte ootab 2012. aastalt stabiilset turusituatsiooni ehk uute autode koguturu püsimist ja mõõdukat kasvu.

«Volkswagenite müügi osas on eesmärgiks kasvada kiiremini kui koguturg ning suurendada turuosa Eesti autoturul,» märkis Kaasik. «Eeldused selleks on olemas nii tehase poolt toodetava laia portfelli kui ka pakutavate tugisüsteemide näol.»

Kaasik lisas, et 2012 aasta makromajanduslikud riskid, mis eurotsooni kohal eksisteerivad tuleb lihtsalt ettevõtetel teadmiseks võtta ning nende olemusest tuleb aru saada.

Auto 100 Tallinn ASi juhatuse liige Toomas Kuusk lausus BNSile, et Škoda sõidukite Põhja-Eesti piirkonna müüja ja hooldajana loodab ettevõte järgmisel aastal müüa ligikaudu samas koguses Škodasid kui käesoleval aastal. «Autode müügiarvu tõusu me ei prognoosi,» lisas Kuusk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles