Galerii: Nissan esitleb Genfis uue «rahvaauto» kontseptsiooni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nissan esitleb märtsi alguses toimuval Genfi autonäitusel oma uue «volüümimudeli» kontseptsiooni, mis kannab nime Invitation.

Auto loodetakse saada tootmisküpseks aastal 2013 ning ta peaks välja vahetama senise Nissan Note'i, vahendab whatcar.ee. 

Nissan Invitationi tehniline pool on välja töötatud Jaapanis, kuid tema disain pärineb Nissani Inglismaal tegutseva arenduskeskuse disainerite käe alt. 

Eeldatavasti kavatseb  Nissan Invitationiga parandada eeskätt oma B-segmendi turuosa Euroopas ning suure tõenäosusega hakatakse ka teda Inglismaal tootma. 

Tehnilistest detailidest ei ole hetkel veel kuigi palju teada. Kuuldavasti saab auto omale kapoti alla üheliitrise turbomootori, samuti saab Invitation esimese B-klassi autona endale kaamerasüsteemi, mis võimaldab juhil jälgida auto ümber toimuvat.

Pärast Nissan Almera turult kadumist on Nissani peamine müügiartikkel olnud Qashqai, uue Invitationiga loodetakse oma positsioone parandada ka väiksemate sõiduautode seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles