Autode ümberehitamise kord võib lihtsustuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tahab lihtsustada liiklusregistris olevate sõidukite ümberhitamise korda ja vähendada sellega kaasnevat bürokraatiat.


Kõigil liiklusregistris olevatel sõidukitel on olemas tüübikinnitus, kuid praegu kehtiva määruse järgi tuleb sõiduki ümberehitamise korral tehaa autoregistrikeskuses (ARK) sõidukile uuesti tüübikinnitus.

Tavaliselt kujutab sõiduki ümberehitus endast vaid registriandmete muutmist, näiteks mootori vahetust või täiendavate istmete paigaldust. Seetõttu ei ole ministeeriumi hinnangul riikliku tüübikinnituse protseduuride rakendamine juba liiklusregistris olevale sõidukile otstarbekas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusringile määruse muutmise eelnõu, mille järgi ei pea juba liiklusregistris olevad ümberehitatavad sõidukid läbima uuesti tüübikinnituse kogu protseduuri.

Eelnõu järgi tuleb edaspidi kontrollida ARK-is sõiduki tüübikinnituse nõuete täitmist ainult sõiduki ümberehitatud detailide osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles