Analoogtelevisioonist loobus mullu 55 000 kodu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aasta novembris laienes tavaantenniga vaadatav digilevi üle kogu Eesti.
2008. aasta novembris laienes tavaantenniga vaadatav digilevi üle kogu Eesti. Foto: Liis Treimann
Eelmisel aastal loobus 55 000 kodu analoogtelevisioonist, selgub uuringufirma TNS Emor värskest digi-tv seireuuringust.

44 000 seni analoogformaadis telepilti vaadanud kodu vaatab nüüd telepilti kas tavaantenniga vastuvõetava tasuta digilevi, mõne teenusepakkuja lahenduse või satelliittelevisiooni vahendusel. Ülejäänud 11 000 majapidamist liitus kaabeltelevisiooniga.

Kõige enam kasvas digi-tv vaatajate hulk Lääne-, Põhja- ja Lõuna-Eesti maakondades väljaspool Tallinna ja Tartut, maa-asulates ning lastega ja tööealiste perede seas.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Pihel sõnul pole enam ühtegi põhjust, miks digilevile üleminekuga viivitada.

«Kõikjal üle Eesti saab tasuta digitaalselt vaadata seitset kodumaist telekanalit, müügil on hea valik digibokse ja digitelereid, seadmete müügivõrk on laienenud ka väiksematesse kohtadesse, sama tavalise katuseantenniga saab soovi korral vaadata veel üle 20 tasulise Eesti ja välismaa telekanali ning pea igas paigas on soovi korral võimalik valida mitme tasulise teenusepakkuja vahel,» rääkis Pihel.

Õhu kaudu leviv analoogtelevisioon lülitatakse välja esimesel juulil 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles