Kaubalaevadest saavad veepealsed parklad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotootjad rendivad müümata masinate paigutamiseks sadamates ka kaubalaevu. Pildil alus firmalt Höegh Autoliners.
Autotootjad rendivad müümata masinate paigutamiseks sadamates ka kaubalaevu. Pildil alus firmalt Höegh Autoliners. Foto: Höegh Autoliners
Kuna automüük kahaneb, jäävad sadamate platsid müümata autode hulkadele kitsaks. See sunnib tootjad oma masinate jaoks lisaruumi otsima ka laevadelt.

Näiteks Rootsis Malmö sadamas seisab 2500 autot mahutav kaubalaev Morning Glory, mille rentis Skandinaavia firmalt Wallenius Wilhelmsen oma masinate paigutamiseks Toyota, kirjutas Financial Times.

Teine suur autotranspordiga tegelev Skandinaavia operaator Höegh Autoliners on erinevatelt tootjatelt saanud mitmeid sarnaseid sooviavaldusi.

Veel eelmise aasta kolmandas kvartalis poleks sarnase teenuse osutamine kõne alla tulnud, sest operaatoritel polnud vabu aluseid. Praegu on transpordimahud aga niivõrd palju vähenenud ja võimalus laevu veepealseteks parklateks välja rentida on operaatorite jaoks positiivne uudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles