Microsoft: koondatud võivad firmadele tasuda infovargustega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Tarkvaragigant Microsoft kardab, et siseringist tehtud rünnakud firmade infosüsteemidele hakkavad koondamisteate saanud inimeste hulga kasvades sagenema.

Doug Leland Microsoftist ütles BBC-le, et prognooside järgi 1,5 miljoni võrra kasvav töötutearmee USAs tõstab sarnaste rünnakute riski. «See on üks suuremaid ohte, millega firmad silmitsi seisavad,» lausus ta.

Siseringist tehtud rünnakute tagajärjed on Lelandi sõnul väga tõsised. «Kurjade kavatsustega inimene siseringist on suurim turvarisk, sest tal on juurdepääs, suhteliselt hõlbus juurdepääs firma varadele,» ütles Leland.

Microsoftiga on ühel meelel ka infoturbelahendusi pakkuv Symantec. Firma esindaja Kevin Rowney sõnul on enamik siseringist tulnud rünnakute puhul motivaatoriks kättemaks, hirm või ahnus. Tüüpilise stsenaariumi korral varastab töötaja infot ja müüb selle kolmandatele isikutele, et firmale koondamise või ametikohalt taandamise eest kätte maksta. Mõnel juhul loodavad inimesed nii ka uut töökohta saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles