Volkswagen Passat TDI läbis ühe paagitäiega maailmarekordilise vahemaa

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rekordipüstitajad VW Passati kõrval.
Rekordipüstitajad VW Passati kõrval. Foto: Carscoop

Volkswagen Passat TDI-ga suudeti ühe paagitäiega läbida 2617 kilomeetrit. Kolme päevaga sõideti kaheliitrise sedaanmudeliga Houstonist Texases Sterlingisse Virginias.

Ka varem sarnaste ettevõtmistega tuntust kogunud John ja Helen Taylor tegid autosõidu võimalikult reaalseks, lisades autosse 54 kilo pagasit ning sõites ainult päevavalges. Autot juhiti kordamööda ning kumbki ei sõitnud järjest rohkem kui 14 tundi. Seda selleks et matkida võimalikult täpselt tavalisi maanteesõidutingimusi, kirjutab Carscoop.

Keskmiseks kütusekuluks saadi kolm päeva väldanud sõidu jooksul 2,8 liitrit saja kilomeetri kohta, mis Volkswageni andmetel teeb ühe läbitud kilomeetri hinnaks 4,65 dollarisenti.

Eelmine rekord püstitati Euroopas, kui 1,6 liitrise Bluemotion diiselmootoriga varustatud Volkswagen Passat läbis paagitäiega 2457 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles