Nissan teenis mullu ligi 7 miljardit dollarit kasumit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissani tegevjuht Carlos Ghosn.
Nissani tegevjuht Carlos Ghosn. Foto: SCANPIX

Nissani märtsis lõppenud fiskaalaastaga teenitud kasum oli 6,84 miljardit dollarit, seejuures oli 2012. aasta esimese kvartali kasum 1,48 miljardit dollarit.

Nissani müüdud autode arv kasvas aastaga lausa 15 protsenti, ulatudes 4,88 miljoni eksmplarini. Nõudlus kasvas kõigis maailmaturu osades, isegi kriisist räsitud Euroopas, kirjutab Autonews.

Jaapani ühe suurima autotootja viimase aja tulemused on varjutamas kodumaiseid konkurente Toyotat ja Hondat, kes pole suutnud nii kiirelt ja efektiivselt eelmise aastal Jaapani tööstust räsinud tsunami tagajärgedest kosuda.

Nissani juhtkond näeb ka tulevikku helgena, kuna müügile on tulemas mitu uut ja potentsiaalselt edukat mudelit. Alles mõned päevad tagasi sõlmis Nissan ka lepingu, mille kohaselt võetakse lähitulevikus üle AvtoVaz ning saadakse Toyota ees maailma suuruselt kolmandaks autotootjaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles