Erisoodustusmaksu tõus ahvatleb autosid kaubikuks registreerima

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod.
Autod. Foto: SCANPIX

ARK on täheldanud, et uuest aastast on märgatavalt tõusnud sõiduautode ümberehitamine kaubikuteks või pigem sõiduki kategooria muutmine ilma midagi tegemata, mis võib olla seotud erisoodustusmaksu tõusuga uuest aastast.


«Taotlused, mida me saame, ei ole pigem selle mõttega, et teha endale veoauto, millega kaupa vedada, vaid pigem üritatakse mitte midagi tehes kategooriat muuta,» rääkis ARKi direktori asetäitja tehno- ja registreerimise alal Rein Einer aripaev.ee'le.

Einer rääkis, et isegi uued sõiduautod soovitakse kohe ümber teha veoautodeks, kuigi neil on ELi kinnitus tehtud sõiduautona; parimad näited on tema sõnul, kui sedaankerega autost üritatakse kaubikut ehitada.

Kuigi ARKil on Eineri sõnul juba kaks aastat olnud ametlikud lepingud maaletoojatega, kes teevad ise ülevaatused ja annavad kinnituse, et sõiduk vastab kõigile kehtivatele nõuetele, ei tööta selline süsteem kuigi hästi ja ARK on tugevdanud oma järelevalvet.

Eineri sõnul on neil olemas tehnilist laadi tingimused, millal saab autot ümber ehitada ning on ka õigus küsida valmistajatehase käest, kas üldse ühele või teisele autole ja millistel tingimustel on võimalik kinnitada vaheseina jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles