Internetisõltuvus annab hoogu agressiivsusele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetisõltuvus võib anda hoogu agressiivsele käitumisele.
Internetisõltuvus võib anda hoogu agressiivsele käitumisele. Foto: Aivar Aotäht / Sakala
Suure osa oma ajast internetis veetvad teismelised on teistest enam aldis agressiivsele käitumisele, selgus ajakirja Journal of Adolescent Health veebiväljaandes avaldatud artiklist.

Artikkel tutvustas 9400 Tai teismelise seas tehtud uuringut, mille tulemused näitasid, et nii-öelda internetisõltlastest noorte seas leidus enam neid, kes olid viimase aasta jooksul kedagi löönud, tõuganud või ähvardanud, vahendas Reuters.

Uuringut juhtinud Kaohsiungi ülikooli teadlase Chih-Hung Ko sõnul ei tõesta uuring ilmtingimata seda, et internetisõltuvus põhjustab laste agressiivset käitumist. Võimalik on ka see, et agressiivsusele kalduvad teismelised on innukamad internetikasutajad.

Hoolimata Ko väljatoodud probleemist lisab uuring tõendusmaterjali juba varasematele meedia mõju uurinud töödele, mille tulemused ütlevad enamasti üht – meedia mõjutab laste käitumist.

Ko sõnul peaksid vanemad oma laste internetikasutusel ja selle võimalikel mõjudel silma peal hoidma. Kui laps on pidevalt internetis, muutub endassetõmbunuks ning ei suuda tujutsemata ja ärritumata mõni päev internetiühenduseta läbi ajada, võib Ko meeskonna arvates olla tegemist sõtuvusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles