2014. aastal on oodata uut Volvo XC90 maasturit

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Volvo XC90
2014. aasta Volvo XC90 Foto: automotorsport.se

Volvo toob 2014. aastal turule uue XC90 maasturi, mis kasutab esimesena uut SPA (Scaleable Platform Arhitecture) platvormi, kirjutab Whatcar?.

Samal põhjal valmivad hiljem ka järgmise põlvkonna S60, V70m XC60 ja S80 mudelid. Lisaks uuele platvormile saab XC90 ka uue põlvkonna neljasilindrilised VEA (Volvo Environmental Architecture) mootorid. Samuti plaanitakse lisaks bensiini- ja diiselmootoritele ka pistikhübriidi, mis kasutaks koostöös Siemensiga arendatud hübriidajamit.

Võimalikud muudatused maasturi välimuses on lahtised, sest Rootsi autotootja avaldas seeria visandeid, igaüks erinev. Volvo disainivalik on veel lahtine, kuid usutavasti saab uus XC90 olema sama praktiline ja luksuslikuma salongiga nagu algne mudel.

Autocar andmeil plaanib Rootsi autotootja arendada ka väiksema maasturi, mis hakkaks konkureerima BMW X1-e ja Audi Q3-ga. Paraku on taoline plaan veel unistus, sest Volvol puudub väikeauto platvorm, millele väikemaastur ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles