2050. aastal saavad jalgpallimeistriteks robotid?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Suluseisu põhimõtet pole kuigi lihtne seletada ühelegi võhikule. Robotientusiastid loodavad aga, et masinad suudavad selle ja muud jalgpallireeglid 2050. aastaks ära õppida ning võita maailmameistreid, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Robotite maailmameistrivõistluse Robocup organiseerijad kirjutavad oma võrguleheküljel: «21. sajandi keskpaigaks võidavad täiesti autonoomsed humanoidrobotid FIFA reegleid järgides jalgpallimatši viimaste maailmameistrite vastu.»

Sarnaselt näevad tulevikku ka Madridi Carlos III ülikooli teadlased, kes töötasid jalgpallirobotite arendamiseks välja uue tehnoloogia. «Uurimistöö eesmärgiks on programmeerida mängija, hetkel küll virtuaalne, jälgides jalgpalliliigas mängiva inimese tegutsemist,» tutvustas tedlasterühma juht Ricardo Aler.

Tema arvates on täiesti reaalne, et tulevikus suudavad robotid inimestega jalgpallis rinda pista.

«Deep Blue suutis 2007. aastal maailmameistrit Kasparovit males võita – miks ei võiks jalgpallirobotid sama saavutada,» sõnas Aler.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles