Ekspankur sai F1ga seonduva pistisejuhtumi tõttu kaheksa-aastase vanglakaristuse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: SCANPIX

Saksa päritolu ekspankurile mõisteti F1 tegevjuhilt Bernie Ecclestone’ilt 44 miljoni dollari suuruse pistise vastuvõtmise eest kaheksa aasta pikkune vanglakaristus.

Endine BayernLB panga tippjuht Gerhard Gribkowsky aitas 2005. aastal antud pistise eest kindlustada panga pea 50 protsendilise F1 osaluse müüki CVC Capital Partnersile, kirjutab Wall Street Journal.

Bernie Ecclestone sai tehingu läbiviimisega lahti BayernLB osalusest maailma populaarseimas vormelisarjas, ning nimetatud pank maksis talle selle eest veel ka 41 miljonit dollarit preemiat. F1 pikaaegne tegevjuht peab antud summat aga nähtud vaeva eest vääriliseks tasuks.

Ecclestone ise pole veel süüdistusi pistise andmise eest saanud, küll aga on ta vastava uurimise all. Mees ise väidab, et sattus Gribkowsky väljapressimise ohvriks ning ei näe endal toimunus mingit süüd.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles