Opel Ampera on Euroopas enimmüüdud elektriauto

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Aasta Auto 2012 Opel Ampera.
Euroopa Aasta Auto 2012 Opel Ampera. Foto: SCANPIX

Vastavalt 2012. aasta mai müüginäitajatele on Opeli Ampera Euroopas enimmüüdud elektriline sõiduauto. Euroopas kuulub Amperale 20 protsendiline turuosa, vahendab Whatcar?.

«Oleme uhked, et oleme Euroopas esimesel kohal. Meie müügiandmed ja tarbijailt saadud tagasiside kinnitab, et oleme Amperaga kindlalt õigel teel», ütles Opeli elektriautode tootmisjuht Enno Fuchs.
«Meil on eriti hästi läinud valitsuse poolt stiimulitega toetatud turgudel, näiteks Hollandis.»

Mai seisuga on Ampera käes on rohkem kui 77 protsenti Hollandi elektriautode turuosast, lisaks on Ampera enimmüüdud elektriauto nii Saksamaal, kus selle turuosa ulatub üle ühe kolmandiku, kui ka Šveitsis, kus vastav osakaal on 44 protsenti.

Sõltuvalt sõidustiilist ja teedeolust tagab Ampera 150-hobujõuline elektrimootor 40 kuni 80 kilomeetrit heitgaasidevaba sõitu. Akude tühjenemisel käivituv 86-hobujõuline 1,4-liitrine bensiinimootor pikendab sõiduulatust 500 kilomeetri võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles