Tehnotulevik: robonaut, maagiline peegel ja miniarvutid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehnoloogiamessi Cebit tänavuste tulevikuvidinate hulgast leiab roboti, kelle ülesandeks on astronautidele teed keeta, maagilise peegli ja uue miniarvuti.

Cebitil on tulevikutehnoloogia jaoks eraldi näituseala ja sealt leiab hulga roboteid, nende seas ka Saksa kosmosekeskuse DLR loodud Justini, vahendas Reuters.

Christoph Borst keskuse robootikainstituudist rääkis, et Justini arendamisel on kaks eesmärki. Üks on kosmosekeskusele kohane - luua robonaut, teine veidi maisem - ehitada abimees majapidamistöödeks.

Kodus vajalikuna näib ka kõrgtehnoloogiline tualettruum Fraunhoferilt liikuva poti ja süsteemiga, mis ei lase unustada kätepesu. Sama firma teadlased seisavad ka maagilise peegli leiutamise taga. Peegel näeb selle ees seisjat ja pakub ühe rõivaeseme näitamise järel teisi võimalikke rõivastumisvariante.

Põneva leiutisena tundub ka intelligentne kaal, mis suudab eristada õunu ja apelsine. Sarnane kaal võiks tulevikus hõlbustada näiteks puuviljade kaalumist toidukaupluses.

Uut miniarvutit tuli Cebitile näitama Asus. Firma turundusjuhi Cecilia Heang Fu sõnul on arvutil olemas funktsioonid, mis kõikidel teistel arvutitelgi, kuid uuenduseks on see, et ekraan asub otse klaviatuuril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles