Digilevi märgiga digibokside ja telerite valik suureneb

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digilevi ühilduvusmärk.
Digilevi ühilduvusmärk. Foto: Digilevi.ee
Esimesed kümmekond digiboksi ja digitelerit on saanud Eesti Digilevi ühilduvusmärgi, mis näitab seadme sobivust Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks. Lähikuudel on oodata testitud seadmete arvu mitmekordistumist.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul on Digilevi märk ellu kutsutud selleks, et televaatajad leiaksid siinsete digikanalite vastuvõtuks sobivad seadmed poodide kaubavalikust lihtsasti üles.

«Digilevi märk annab tarbijale kindlustunde, et sellega tähistatud seade ühildub kindlasti siinse õhu kaudu leviva digitelevisiooni võrguga,» ütles Pihel. «Enne märgi saamist läbivad kõik seadmed väga põhjaliku testimise, et oleks tagatud nii vastuvõtu kvaliteet kui ka hea kasutusmugavus.»

Kõik peamised digibokside ja digitelerite tootjad on oma seadmemudelid juba testimisele toonud.

«Testimise käigus kontrollib digilevi võrgu haldaja Levira, kas seade näitab korralikku telepilti ning kas töötavad ka lisateenused, näiteks elektrooniline saatekava otse teleriekraanil, teleprogrammi vaatamine laiekraani formaadis, tasulised kodu- ja välismaised telekanalid ning teised digi-TV lisavõimalused,» selgitas valitsuskomisjoni juht. «Vajadusel kohaldab tootjafirma testimise tulemusel seadet, et see vastaks Eesti digilevi võrgu nõuetele.»

Esimeste testi läbinud seadmete hulgas on ZUUMboxi nime all tuntud Kaon Media digiboksid ning uued, firma Topfield toodetud digiboksid. Digiboksi sisaldavatest digiteleritest on tänaseks Digilevi märgi saanud uued Sharpi ja Sony telerimudelid. Pidevalt täienev testitud seadmete nimekiri on kättesaadav digilevi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles