Ka juulis müüdi enim uusi Toyotasid

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: SCANPIX

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu juulikuu müügiandmete järgi oli edukaimaks autotootjaks Eestis Toyota, mille erinevaid mudeleid müüdi kokku 209 eksemplari, järgnesid VW, Škoda ja Peugeot, viimane on teinud juulis pea kahekordse tõusu.

Uute sõiduautode müük tõmbus juulikuus veidi tagasi, võrreldes eelmise aastaga on üldine trend siiski kergelt tõusev. Aastal 2007 saavutatust tipust on turg siiski 40 protsenti maas, teatab AMTEL oma ametlikus kommentaaris.

Kõige mahukam osa uute autode müügis on Eestis AMTELI andmetel väiksel keskklassil, kuhu kuuluvad näiteks sellised automudelid – Citroen C4, Ford Focus, Honda Civic, Nissan Leaf, Peugeot 308, Renault Megane, Škoda Octavia ja mille maht on ca 1/3 kogu uute turust.

Järgnevad keskautod ning maasturid, mõlema grupi osa umbes 20 protsenti, kusjuures maasturite osakaal on Eestis kõrgem, kui EUs keskmiselt.

Luksusautode segment Eesti uute autode müügis väheneb jätkuvalt – 2007 oli see näitja 1 protsent, sel aastal vaid 0,2 protsenti. Eksootilisema poole pealt läks juulis müüki üks Lamborghini Aventador.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles