Saksamaal müüakse uusi autosid kuni 20-protsendilise hinnaalandusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kui eurotsooni võlakriisi taustal tundub Saksamaa automüük minevat hästi, siis täpsemal uurimisel selgub, et müügile on kaasa aidanud automüüjate trikk müüa uusi autosid kuni 20-protsendilise hinnaalandusega, kirjutab Bloomberg News.

Näiteks juunis registreeriti Saksamaal üle 87 000 uue auto, kuid 29 protsenti neist registreerisid kas automüüjad või autotootjad.

Autopoed püüavad registreeritud autod võimalikult kiiresti edasi müüa. Nii juhtubki, et kliendile müüakse registreeritud auto kasutatud auto pähe, ehkki see ei ole meetritki sõitnud. Ühtlasi on auto 12-20 protsenti soodsam kui uus auto. Kliendid on sellest teadlikud ja otsivad üha suuremaid soodustusi.

Lisaks on Saksamaal autohindu langetanud euroriikide kriis, mille tõttu seal on automüük loid ja neid tuuakse rohkem Saksamaale, kus müük läheb paremini.

Autofirmade esindajad on nimetanud suuri hinnalangetusi tõeliseks hinnasuretuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles