TeRRA - Nissani uus ideeauto

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Terra ideeauto.
Nissan Terra ideeauto. Foto: Autoblog.com

Nissani esitleb paari nädala pärast algaval Pariisi autonäituselideeautot TeRRA, mis ühendab Nissani kahte tugevat külge - linnamaastureid ja elektrisõidukeid, vahendab Whatcar?.
 

Nelikveoline TeRRA, mille juhtmõtteks on «üks ja ainus heitmevaba linnamaastur», jätkab Qashqai ja teiste Nissani edukate linnamaasturite ja krossoverite traditsioone.

«Meie eesmärk oli rakendada Nissani tugevad linnamaasturite ja krossoverite traditsioonid heitmevaba tuleviku teenistusse. Kütuseelementide arendamine on meie järgmine suur samm heitmevaba transpordi suunas,» lausus Nissani tootestrateegia ja planeerimise üksuse juht François Bancon.

«Me ei tahtnud luua suurt ja karmi kõrbemaasturit, vaid uudse linnamaasturi, mis vastab tänapäeva suurlinnaelu vajadustele. Ainulaadne diagonaalne istmete paigutus pakub tänu erakordselt heale nähtavusele meelierutavaid sõiduelamusi ning tekitab tunde, et oled alati olukorra peremees.»

Näoga juhi suunas paiknev ainulaadne näidikupaneel - elektrooniline tahvelarvuti - toimib ühtlasi nutika võtmena. Autosse sisenedes ühendab juht arvuti dokiga ja võtab autost lahkudes arvuti kaasa. TeRRA dokis kuvab tahvelarvuti vaikimisi kiirust ja teisi põhilisi sõiduparameetreid, kuid juht saab arvutit hõlpsasti ka meelelahutuseks, sidepidamiseks, navigatsiooniks ja muuks kasutada. Väljaspool autot toimib seade tavalise tahvelarvutina ning võimaldab muule lisaks kogu aeg sõidukiga ühenduses olla.

TeRRA kütuseelementide energial töötav nelikveosüsteem kasutab esimestel ratastel praegu Nissan LEAFi varustuses olevat elektrilist ajamit. Mõlema tagaratta juures paikneb elektrimootor.

Tegu on puhtalt ideeautoga, kuid annab märku, et Nissan on valmis laskma kütuseelementidega elektrisõidukid seeriatootmisse kohe, kui vesinik muutub laiemalt kättesaadavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles