Kosmoseraketi osa sööstis läbi katuse elutuppa

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas kukkus raketimootor hoonesse
Hiinas kukkus raketimootor hoonesse Foto: SinoDefense

Kosmoseraketi mootori osa kukkus reede varahommikul läbi Hiina põhjaosas elava mehe maja katuse.

Fotode põhjal sööstis Shanxi provintsis asuvasse hoonesse raketi March 4C kolmeastmelise põlemisega mootori esimese etapi pihusti. See rakett oli mõned tunnid varem toimetanud samas provintsis asuvalt Taiyuani stardibaasist kosmosesse satelliidi Yaogan-27, vahendab Gizmodo.

Pole teada, kuhu kukkus mootori ülejäänud osa. Hiina meedia on varem teatanud juhtumist, kus raketi osad on kukkunud kolkateele, kuid elamuid pole need sel ääremaal asuvas kandis tabanud.

Hiina ja Kasahstani kosmodroomid asuvad erandlikult sisemaal, samas kui USA, India, Jaapani ja Euroopa kosmoseagentuuride starikohad on kõik rannikul, et startimisel tekkiv prügi langeks merre.

Foto: SinoDefense

Yaogan-27 ise jõudis kenasti kosmosesse ja kuna Hiina ei andnud selle stardist ette teada, siis kahtlustatakse, et tegemist võib olla järjekordse luuresatelliidiga. Hiina ise nimetas satelliidi ülesannetena maa uurimist, eksperimente, põllumajandussaaduste saagikuse hindamist ja katastroofide ennetamist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles