3D-kaamera jõuab poodi juba tänavu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell näitab Fujifilmi 3D-kaamera prototüüpi FinePix Real 3D märtsis 2009 toimunud Tokyo fototehnika näitusel.
Modell näitab Fujifilmi 3D-kaamera prototüüpi FinePix Real 3D märtsis 2009 toimunud Tokyo fototehnika näitusel. Foto: AFP / Scanpix

Karm konkurents fototehnika tootjate seas sunnib neid üha uusi trikke välja mõtlema - Jaapani ettevõte Fujifilm on otsustanud lisada fotodele ka kolmanda mõõtme.


Selle aasta teises pooles peaks poelettidele jõudma fotoaparaat, millel on kolmemõõtmelisuse saavutamiseks kaks objektiivi, kirjutab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Seega saavutab kaamera kolmemõõtmelise kujutise umbes samamoodi nagu inimese aju, mis saab info kahest silmast, mis näevad pisut erinevat pilti. Fujifilmi välja töötatud tehnoloogiat, millel nimeks Real 3D, saab kasutada nii foto- kui ka filmikaamerates.

Idee kolmemõõtmelisest kaamerast ei ole uus ning professionaalsel tasemel on seda kasutatud aastaid, kuid siiani ei ole vastav tehnoloogia jõudnud laiatarbekaubana poelettidele, kirjutas PCWorld.

Probleemiks on olnud muu hulgas asjaolu, et kolmemõõtmeliste fotode ja ka filmide vaatamiseks on vaja spetsiaalseid ja üsna ebamugavaid prille. Fujifilm on üritanud sellest probleemist mööda hiilida.

Kaamera tagaküljel on 2,8-tolline LCD-paneel, mis laseb ruumilist pilti vaadata ka ilma prillideta. Lisaks on Fujifilm turule toomas ka 8,4-tollist piltide vaatamise seadet, mis samuti 3D-fotode näitamisega hakkama saab.

Lisaks 3D-piltidele teeb Fujifilmi kaamera muidki trikke. Näiteks suudab ta kahe objektiivi ja kahe sensori abil pildistada üheaegselt hea kvaliteediga nii kaugeid kui lähemal asuvaid objekte või teha panoraamülesvõtteid.

Kaamerat on esitletud fototehnika näitustel Jaapanis ja Saksamaal. Müügile peaks kaamera jõudma selle aasta teises pooles.

Vaata videot uuest kaamerast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles