Saksa valitsus andis lisaraha autode lammutusprogrammi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidukantsler Angela Merkel Opeli tehases Rüsselsheimis.
Liidukantsler Angela Merkel Opeli tehases Rüsselsheimis. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa valitsus otsustas täna kolmekordistada autoostjatele mõeldud toetussummat riiklikus lammutusprogrammis.

Angela Merkeli valitsus andis mõni aeg tagasi vanade autode hävitamiseks ja uute kütusesäästlike masinate ostmiseks 1,5 miljardit eurot (23,5 miljardit krooni), vahendas Bloomberg.

Programm pidi kestma 31. maini.

Raha sai aga otsa, kuna enam kui pool miljonit sakslast huvitus uue masina ostmisest.

Täna otsustas valitsus suurendada summat 5 miljardi euroni ehk 78,2 miljardi kroonini. Valitsuse pressiesindaja Ulrich Wilhelm kinnitas, et vanade autode hävitamise programmi pikendati selle aasta lõpuni.

Programmi järgi saavad Saksa kodanikud, kes viivad oma vähemalt 9-aastase auto lammutustöökotta ja ostavad uue keskkonnasõbraliku kütusesäästliku sõiduki, riigilt toetuseks 2500 eurot ehk 39 120 krooni.

Lammutusprogrammi on osa Saksa valitsuse ergutuspaketist majanduskasvu elavdamiseks. Valitsuse rahasüst on elavdanud uute autode müüki.

Autode müük suurenes märtsis 40 protsenti 401 000 masinani. Viimati müüdi Saksamaal nii palju autosid 1992. aastal.

«See on tohutu valimiskingitus. Automüüjad ja -ostjad on äärmiselt rahul,» kommenteeris Duisburg-Esseni ülikooli autouuringute keskuse direktor Ferdinand Dudenhöffer.

Saksamaal toimuvad parlamendivalimised 27. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles