Bombardier: Estonian Airi süüdistused on valed

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombardier CRJ900 NextGen.
Bombardier CRJ900 NextGen. Foto: SCANPIX

Kanada lennukitootja Bombardier lükkab tagasi Estonian Airi uue juhi Jan Palmeri väited, mille kohaselt oli kolme Bombardier CRJ900 soetamine kaks aastat tagasi viga.

Palmer ütles ametisse astudes, et eelistaks Bombardieridest vabaneda, kuid see on praktiliselt võimatu, sest keegi pole nõus pikaajalisi lepinguid üle võtma. Tema sõnul ei ole 88-kohalised lennukid konkurentsivõimelised USA turul, kus domineerivad vähem kui 80 reisijaga mehitatud lennud.

Bombardieri kõneisik Marc Duchesne ei tahtnud aga Palmeriga nõus olla. «Meie lennukid on oma klassi absoluutses tipus, ületades kindlasti konkureerivaid Embraere, ning ma ei mõista, miks ta neist lahti tahab saada,» vahendas The Canadian Press Duchesne´i sõnu.

Estonian Airi lennupargi moodustab praegu kolm Bombardieri, neli Embraer 170 ja kolm Saab 340.

Lennufirma plaanib vähendada personali enam kui poole võrra 146 inimeseni, kärpides lennukite arvu viie ja sihtpunktide arvu üheksa või kümneni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles