Turvafirma: Samsungi nutitelerid on kergesti häkitavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung esitles uusi SmartTV-seeria telereid, mida saab ühendada internetti ning millega saab näiteks Youtube’i videoid suurelt teleriekraanilt vaadata.
Samsung esitles uusi SmartTV-seeria telereid, mida saab ühendada internetti ning millega saab näiteks Youtube’i videoid suurelt teleriekraanilt vaadata. Foto: AP/Scanpix

Turvafirma väidab, et Samsungi nutiteleritel on turvaauk ning need on häkitavad, mis tähendab, et häkkeritel on võimalik võtta üle kontroll seadme mikrofoni ja kaamera üle.

Smart TV on telekas, mis on ühendatud internetti ning pakub teleri vaatamisele lisaks erinevaid lisafunktsioone. Turvafirma ReVuln väidab, et nad leidsid viisi, kuidas pääseda ligi inimeste nutiteleritesse ning tõenäoliselt on selle turvaaugu avastanud juba ka häkkerid, vahendas Consumer Affairs.

Nutitelerid on kergesti ligipääsetavad, kuna neil ei ole samasuguseid turvarakendusi nagu internetti ühenduvatel arvutitel.

Eelmisel aastal kirjutas sama väljaanne, et häkkerid on leidnud viisi, kuidas võtta üle inimeste arvutite veebikaamerad. Kui häkkerid on saanud kontrolli sinu arvuti üle, siis võivad nad igal hetkel sisse lülitada ka veebikaamera. ReVuln hoiatab, et sama oht on ka Samsungi smart TV kõigi 11 mudeliga.

Turvafirma avaldas ka video, kuidas nutiteleritesse sisse häkitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles