Vähemalt 25 000 inimest sai eelmisel aastal autot ostes petta

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: carsontheweb.com

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu hinnangul on Eestisse aastas toodud umbes 30 000 kasutatud autost vähemalt pooled vähendatud läbisõidunäiduga ning paljud neist ka peidetud avariilisusega.

«Lisades ka koduturul omanikku vahetanud autodest osa, saame aastas vähemalt 25 000 kasutatud auto ostjat, kes on saanud vähem või rohkem «pügada»,» kommenteeris AMTELi tegevjuht Arno Sillat Eesti autoturu seisu.

«Eesti kasutatud autode turul on veel palju arenguruumi. Kui uue auto ostja reeglina võrdleb, hindab ja kalkuleerib, siis paljud kasutatud auto ostjad usuvad sulist platsimüüja muinasjuttu ja võltsitud dokumente,» leidis Sillat. 

Uuel aastal loodab AMTELi juht siiski olukorra paranemisele.

«Loodame, et ka pruugitud auto ostjad teevad uuel aastal mõistlikke otsuseid, võttes ostuprotsessis rohkem aega mõtlemiseks, võrdlemiseks ja ka kontrolliks. Turul on ka palju ausaid kasutatud autode müüjaid, samuti on hea valik peetud autosid praktiliselt iga autoesinduse platsil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles