Enim kindlustusvaidlusi tekitavad liiklusõnnetused

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustratiivne.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Liikluskindlustuse vaidluskomisjoni jõudis mullu 158 vaidlust.

Kindlustusandjate vastu algatatud kohtuasjade hulk on vähenenud, enamik vaidlustest saab lahenduse kohtusüsteemi väliselt.

Kindlustuse lepitusorgani aruande kohaselt on kõige rohkem sõidukikindlustuse ja eraisiku varakindlustuse lepingust tulenevaid vaidlusi. Kindlustusseltside liidu teenindusjuhi Lauri Potsepa hinnangul on selline vaidluste jaotus ootuspärane. «Üldiselt järgib vaidluste arv teenuse osakaalu turul,» lausus Potsepp. «Näiteks leiab igal aastal aset umbes 30 000 liikluskindlustuse kindlustusjuhtumit. Kuna liikluskindlustuse lepingu alusel hüvitatakse kahju kolmandale isikule ja liiklusõnnetuses osalenud juhtidel on sageli lahkarvamused õnnetuse põhjustaja osas, on oht vaidluse tekkeks suurem.»

2012. aastal lõppes 58 protsenti lepitustest edukalt ehk poolte kokkuleppega. «Arvestades, et enne lepitaja poole pöördumist on vaidlejad püüdnud ka ise kokkuleppele jõuda, tuleb tunnustada lepitajate head tööd,» selgitas Potsepp. «Edukate lepituste suur arv vähendab kohtute töökoormust. Teisalt näitab see ilmekalt, et lepitus on kindlustusvaidluste lahendamiseks sobiv viis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles