Politsei sai juurde kaks uut operatiivtsiklit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad mootorratastel Tallinnas patrullimas.
Korrakaitsjad mootorratastel Tallinnas patrullimas. Foto: Toomas Huik.

Politsei sai peagi algava suvehooaja eel juurde kaks uut operatiivmootorratast, mis läksid Lääne ja Põhja prefektuuri motopolitseinike kasutusse.

Politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu sõnul ostis politsei Yamaha FZ6 Fazer S2 tüüpi mootorrattad, mille mootori võimsus on 72 kilovatti.

Koos uute sõidukitega suurenes politsei tsiklipark 15-ni. Kolm mootorratast on Lõuna, kolm Lääne, viis Põhja ja kaks Ida prefektuuri kasutuses, samuti on kaks mootorratast julgestuspolitseil.

Mootorratastel töötavaid politseinikke on veidi üle 20, kes kõik on saanud spetsiaalse väljaõppe Soomes. Samuti läbivad nad enne hooaja algust niiöelda soojenduskoolitus. "Lisaks sellele, et Eesti politseinikud Soomes koolituskeskuses õppimas käivad, osaleb üks politseinik seal ka koolitajana," märkis politsei pressiesindaja.

Põhiliselt kasutab politsei mootorrattaid igapäevases liiklusjärelevalves, aga ka erinevatel üritustel avaliku korra tagamisel. Rataste soetamise vajadus on politsei kinnitusel paljuski tingitud asjaolust, et Eesti teedel ja tänavatel liigub üha rohkem mootorrattaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles