Lamborghini Murcielago vahetatakse välja

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Murcielago LP 670-4 Superveloce.
Lamborghini Murcielago LP 670-4 Superveloce. Foto: Reuters / Scanpix

Aastaks 2012 võib Lamborghinilt oodata uut mudelit, mis suure tõenäosusega ehitatakse Audi A8 põhjale.


Lamborghini superautod on läbi aegade olnud eksklusiivsed ja ihaldatud. Seetõttu pole ettevõttel olnud vajadust tarbesõidukitega samas tempos mudeliuuendusi teha, kirjutab Autonet.ee.

Tõsi, hoidmaks klientide huvi üleval, tullakse iga paari aasta tagant välja mõne uue modifikatsiooniga.

2002. aastal vahetas Murcielago välja senise Lamborghini lipulaeva Diablo. Tol ajal olid need ka ainukesed mudelid, mida Lamborghinis toodeti. Alles viimastel aastatel on lisandunud teise variandina väiksem ja odavam Gallardo. Samas, Reventoniga tehti ka samm tõeliselt kallite autode segmenti.

Koos viimase Murcielago eriversiooniga SuperVeloce teatas Lamborghini, et peagi võib hakata uut mudelit ootama. Nüüd kinnitavad mitmed allikad, et aastaks 2012 on see väljas.

Suure tõenäosusega ehitatakse see Audi A8 põhjale sarnasele alumiiniumsulamitest konstruktsioonile ning kerepaneelid tehakse süsinikkiust. Mootoriks jätkuvalt V12, mis asetseb juhi seljataga. Kubatuuriks peaks tulema 6,5 liitrit ja võimsuseks 675 hobujõudu.

Auto disaini kohta spekuleeritakse, et see võiks sarnaneda Lamborghini Reventoniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles