Esimesel poolaastal uute autode müük kasvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota.
Toyota. Foto: SCANPIX

AMTELi statistika järgi müüsid Eesti automüüjad eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes tänavu samal perioodil uusi autosid viis protsenti enam.

Kui mai osutus uute autode müüginumbrite osas tänavu parimaks kuuks, siis juunis toimus suvele suhteliselt omane kerge langus. Üldse müüdi juunis 1694 uut sõiduautot, mida oli siiski ka veidi vähem kui eelmise aasta juunis.

Sellegipoolest on Eesti automüüjad müünud eelmise aasta esimese poolaasta müügiga võrreldes tänavu sama perioodi jooksul uusi autosid  5 protsendi võrra enam, teatas AMTEL.

Toyota on jätkuvalt müüduim automark sõiduautode osas ja juunis müüdi kokku 225 uut Toyotat. Esikolmikus on jätkuvalt ka Volkswagen ja Honda, müüdud uusi sõiduautosid vastavalt 144 ja 140. Kui mudelite esikohal püsib jätkuvalt Honda CR-V maastur, milliseid müüdi juunis 70, siis teiseks enim eelistasid kliendid juunis Toyota Aurist, mida osteti 63 tükki ja kolmandal kohale tõusis hea läbimüügi teinud Nissan Qashqai 59 müüdud autoga.

Tarbesõidukite turul toimus samasugune langus võrreldes eelmise kuuga ja juunis müüdi kokku 283 tarbesõidukit, mis enam-vähem sarnane eelmise aasta juunikuule. Automarkide osas läks esikoht jagamisele Renault ja Peugeot vahel, mõlemad müüsid 47 sõidukit. Kolmandaks enim müüs tarbesõidukeid Volkswagen, kokku 29 autot. Veoautode segmendis oli edukaim Volvo 15 veokiga edestades Scaniat (12).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles