Suhtlusvõrgustikes levib lapsi hirmutav spämm

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spämm.
Spämm. Foto: Internet

Suhtlusvõrgustikes leviv spämm, milles võib olla nii surmaähvardusi kui ka lapspornot, on tekitanud viimastel päevadel kohalike venekeelsete lastevanemate seas pahameeletormi.


Üks murelik lapsevanem rääkis «Aktuaalsele kaamerale», kuidas tema 8-aastane tütar sai suhtlusportaalis limpa.ru kettkirja, kus keegi Darja lubas ta öösel ära tappa, kui ta saadud kirja kümnele sõbrale edasi ei saada, vahendas

ERR Uudised

.

Rate.ee ja Limpa.ru omanik Andrei Korobeinik väidab, et selliste juhtumite puhul ei istu moderaatorid käed rüpes, vaid kustutavad ebasobivad kontod ja pedofiilidega tegeleb juba politsei. Rohkem privaatsuskaitset polevat lihtsalt võimalik.

Rate.ee'st tuhandeid kordi suuremates suhtlusvõrgustikes, näiteks Facebookis, leidub spämmi oluliselt vähem. IT-eksperdi Henrik Roonemaa sõnul on põhjuseks osalt rate.ee noorem sihtgrupp, osalt halvem privaatsuskaitse, osalt edevusega äritsemine, mida Facebookis või Orkutis ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles