Kalliste ja ainulaadsete Jaguaridega sõitvad britid kulgesid läbi Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalliste ja ainulaadsete Jaguaridega
sõitvad britid kulgesid läbi Eesti.
Kalliste ja ainulaadsete Jaguaridega sõitvad britid kulgesid läbi Eesti. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas peatusid Suurbritannia Jaguari klubi liikmed, kelle tuur läbi Balti riikide kestab kaks nädalat. Kaheksa Jaguari alustasid ringreisi 10. juulil Klaipedast, misjärel peatuti veel Vilniuses, Riias, Pärnus ja Kuressaares.


Tuuritavatest eksklusiivautodest vanim mudel on 1950. aasta Jaguar Mark V ning uusim 2004. aasta XK8.



Eesti Jaguari omanikke ühendava mitteametliku klubi juhi Villu Rõõmuse sõnul olid külalised õnnelikud just selle üle, et said Eesti Jaguari omanikega kohtuda. «Läti ja Leedu inimesed nendega kokku ei saanud,» rääkis ta. «Neid hoiatati hullemate teeolude ja taksopettuste eest, aga nad ei kurtnud millegi üle. Klubi juht sai aga ise Saaremaal kiiruse ületamise eest väikse trahvi.»



Ringreisi ajal ööbisid autoomanikud hoolikalt valitud hotellides ja mõisates – Eestis peatusid nad näiteks Pärnus Ammende villas, Muhus Pädaste mõisas ja Tallinna vanalinnas asuvas Telegraafi hotellis.



Reisiseltskonna moodustasid valdavalt üle 50-aastased edukad britid, kelle hobiks on uunikumid. Tallinnast suundusid nad eile Helsingi kaudu Rostocki ning läbi Taani tagasi Inglismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles