Prokuratuuri töötajad otsisid läbi Porsche peakontori

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche kirjaga vihmavari
Porsche kirjaga vihmavari Foto: Reuters / Scanpix

Saksa prokuratuuri ametnikud korraldasid eile läbiotsimise autotööstuse Porsche peakontoris Frankfurdis, kuna firma endist tegevjuhti Wendelin Wiedeking kahtlustatakse siseringi tehingutes.


Ametliku läbiotsimisloa esitanud Stuttgardi prokuratuuri esindajad viisid endaga lahkudes kaasa mitmeid dokumente, vahendas AFP Porsche ametlikku pressiteadet.

Aktsiaturgude järelevalvet teostav BaFin kahtlustab, et Wiedeking ja endine finantsjuht Holger Haerter, kes mõlemad lahkusid ametist juulis, on teinud börsitehinguid siseinfot omades.

Wiedekingi juhtimisel omandas Porshe 51 protsenti Volkswageni (VW) aktsiatest, kuid firma ülevõtmine ebaõnnestus ja Porsche sattus suurtesse võlgadesse.

Porsche ja VW vaheliste pikkade ning vaevaliste läbirääkimiste ajal tõusis VW aktsia hind börsil koguni üle 1000 euro, tehes firmast maailma suurima autotootja turukapitalisatsiooni järgi.

Eile oli VW aktsia sulgemishind börsil 144,31 eurot.

BaFin-i pressiesindaja sõnul uuritakse, kas Porsche juhid on seotud aktsiatega sahkerdamises ja siseinfo kasutamises.

Viimaste andmete järgi kavatsevad VW ja Porsche viia oma liitumise lõpuni 2010. aastal ja võtta üle Jaapani Toyota, saades 2018. aastaks maailma suurimaks autotootjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles