Ilves: multimeediakeskused koolides parandaksid õppimisvõimalusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: www.youtube.com

President Toomas Hendrik Ilves ütles rahvusvahelisel digitaalringhäälingu konverentsil osalejaid tervitades, et multimeediakeskused klassiruumides aitaksid kõigis koolides parandada meie noorte õppimisvõimalusi.

«Siin on juba silmapaistvaid näiteid, nii annab üks Tartu õpetaja interneti teel füüsikatunde Eesti teises otsas, Kihnu saarel,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja riigipea sõnu.

President ütles, et erinevate meediumide omavahelise konkureerimise asemel on üha enam päevakorral nende sulandumine ja ühendamine
ühtseks kommunikatsiooniruumiks.

«Võtame või tele ja veebi ühendamine, kus meediatarbija ja eeskätt televaataja on astunud välja passiivsest rollist ning asunud telekanalite veebikeskkondades saadete loomisel osalema, hääletama, kommenteerima,» rääkis riigipea.

«Tehniliste vahendite areng on oluliselt kujundanud ka erinevate põlvkondade meediatarbimist ja teinud võimalikuks nii-öelda infokogukondade tekke,» ütles president Ilves. «Näiteks ühes peres kuulab vanaema raadiot, isa vaatab televiisorit ja otsib netist uudiseid, laps veedab aega sotsiaalvõrgustikes ning ei tea raadiost suurt midagi.»

Eesti riigipea ärgitas tootjaid ja valitsusi mõtlema kuidas panna tehniliste võimaluste peadpööritavat kiiret arengut inimeste jaoks hästi tööle, kuidas luua kõigi hüvanguks toimiv infoühiskond.

President meenutas, et Eesti on mitmetes innovaatilistes valdkondades olnud nii Euroopas kui maailmas teenäitajaks – järgimist on leidnud meie e-valitsus, mobiilne parkimine ja e-valimised.

Tallinna Teletorni konverentsikeskusesse kogunenud ligi 250 valdkonna tippjuhti Balti riikidest, Skandinaaviast, Venemaalt, Ukrainast, Prantsusmaalt, Suurbritanniast, USAst ja kaugemaltki räägivad meediatarbimise harjumustest, arutavad digitaaltelevisooni kiire arengu ning digitaalse lõhe vähendamise üle linna ja maa vahel.

President Ilves avaldas lootust, et mõttetalgute tulemusel leitakse põnevaid teid erinevate meediaväljade liitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles