Andmekaitse inspektsiooni hakkab nõustama ümarlaud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmekaitse inspektsioon on asunud välja ­selgitama asjaolusid, mis puudutavad isikuandmete avalikustamist Rakke vallalehes.
Andmekaitse inspektsioon on asunud välja ­selgitama asjaolusid, mis puudutavad isikuandmete avalikustamist Rakke vallalehes. Foto: dp.gov.ee

Andmekaitse inspektsioon (AKI) kutsus ellu ajakirjanike, juristide, teadlaste ja infoühiskonna asjatundjate ümarlaua, et kaasata inspektsiooni töösse erinevate eluvaldkondade esindajaid.

«Isikuandmete kaitse ja teabe avalikustamise üle järelevalvet teostades on meil võrdlemisi suur tõlgendusruum ning meie otsustused puudutavad tihti ühiskonna olulisi väärtushinnanguid,» selgitas AKI peadirektor Viljar Peep.

«Seetõttu on eri valdkondade asjatundjate tagaside ja kaasamine väga vajalik – dialoogi abil on võimalik jõuda suurema ühismõistmiseni ning heade tavade kujundamiseni.»

Peebu sõnul tekkis idee nõuandva ümarlaua loomiseks juba selle aasta alguses.

«Inspektsioon on oma otsustes küll sõltumatu, kuid ümarlaualt ootame nõu ja kriitikat meie tõlgenduslike seisukohavõttude ja soovituslike juhiste koostamiseks. Samuti inspektsiooni tegevusprioriteetide hindamiseks,» lisas Peep.

Ümarlaua esimene kohtumine toimus eile. Osalejad tõdesid seal üksmeelselt, et sõltumatu nõuandva ekspertkogu moodustamine on vajalik.

Ümarlaua eesmärkideks on muuhulgas aidata inspektsiooni seaduse rakendamise juhiste koostamisel ning pretsedenti loovate probleemide arutamisel.

Liikmeskond leppis kokku uues kohtumises oktoobri alguses. Siis võetakse muuhulgas arutluse alla meedia ja isikuandmete kaitse kokkupuutepunktid, võlgnike andmete avalikustamine ning soovitused suguvõsauurijatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles