Äri telefoninumbritega võimaldab osta auto ja maksta õppelaenu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeldejääva mobiilinumbriga võib Norras teenida üsna kopsaka summa.
Meeldejääva mobiilinumbriga võib Norras teenida üsna kopsaka summa. Foto: Caro / Scanpix

Norralased teevad juba aastaid head äri nafta ja lõhega, kuid nüüd on nad avastanud uue teenimisviisi – telefoninumbrite müügi. Meeldejääva kombinatsiooniga numbri eest võib trollidemaal saada summa, millest piisab auto ostmiseks ja õppelaenu tasumiseks.

Norra kuulutusteportaalis Finn.no oli nädalavahetusel üleval pea 100 pakkumist, kus otsiti telefoninumbrile uut omanikku, ja mitmel juhul ulatusid hinnad sadadesse tuhandetesse kroonidesse, kirjutas

VG

.

Numbri 45 444 555 eest nõuab omanik 100 000 Norra krooni (180 000 Eesti krooni), kombinatsiooni 96 969 696 eest ootab praegune omanik aga üle kahe korra rohkem – 280 000 Norra krooni (üle poole miljoni Eesti krooni).

Norra sideoperaator Telenor teeb ka ise heade numbritega äri, kuid sealt saab kauba palju odavamalt kätte – 2500 Norra krooniga (4500 Eesti krooni).

Äri meeldejäävate numbritega on levinud ka mujal maailmas, näiteks müüs Hiina ettevõte Chunghwa Telecom numbri 988 888 888 Taipeis toimunud heategevusoksjonil maha pea kahe miljoni Eesti kroonini küündiva summa eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles