Subaru nägemus hübriidist - Hybrid Tourer

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Subaru

Oktoobris toimuv Tokyo näitus tõotab vaatamata oma kesisele eksponentide arvule tulla küllalt huvitav, kuna suuri Jaapani autotootjaid on päris mitu ning kõik nad valmistuvad üle aasta peetavaks väljapanekuks üsnagi tõsiselt. Näiteks Subaru esitleb seal uut eksperimentaalset Hybrid Tourerit.


Selle linnutiibade sarnaselt üles küljele avanevate ustega masina jõuallikas koosneb sisepõlemis- ja elektrimootoritest, kirjutab

Autonet.ee

.

Esimeses osas on Subarutele tavaline boksermootor, kaheliitrise töömahu ja otsesissepritsega. Asub see auto ninaosas. Selle kõrvale paigaldati 10 kW elektrimootor ning tagumisele teljele veel üks 20 kWne. Viimaseid toidetakse liitiumioonakudelt.

Ülekandesüsteemi kuuluv Lineartronic astmeteta variaator on oma olemuselt sarnane peatselt ka Eestisse jõudvale viimasele Legacyle pakutavaga. Madalamatel kiirustel suudab auto liikuda ka vaid elektri jõul, tavalisel kulgemisel saadakse põhiline energia boksermootorist, samal ajal kui elektrimootoritest võimsam töötab generaatorina.

Järsumatel kiirendustel kasutatakse lisaks tagumist elektrimootorit, millele aktiivsema sõidustiili puhul sekundeerib ka esimene.

Uue Subaru seeriatootmisest pole veel mingit infot.

Vaata lisaks: Uus Subaru Legacy veel ideeautona

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles